2015. március 29., vasárnap

Anikó beszámolója:

Anikó is részt vett a konferencián férjével és kicsi fiukkal. Mivel itt maradtak éjszakára, volt lehetőségük elköszönni a búcsúzó házaspártól:


Így ír ő egy Bács-kiskun megyei lapnak:

"Manapság egy olyan társadalomban élünk, amiben egyre több az erőszak. Már a kisiskolások, tinédzserek körében elterjed az alkohol, cigaretta, drog használata. Joggal féltjük gyermekeinket a rossz társaságoktól, a káros szenvedélyektől. Mindannyian egy áldott, boldog életet szeretnénk számukra, hiszen szeretjük őket, és akit szeretünk, azoknak mindenből a tőlünk telhető legjobbat kívánjuk adni. De mit tegyünk? Hogyan tudjuk őket megőrizni? Hogyan tudjuk őket a jó úton megtartani?
Akik gyermeket nevelnek, szembesülnek azzal a problémával, hogy bizony a kisemberek, akik körülvesznek bennünket, nem mindig akarják azt tenni, amit mi szeretnénk, a tinédzser korúak pedig egyenesen feladják a leckét. Az orgoványi központú Örömhír Alapítvány éppen ezért fontosnak tartotta és tartja, hogy a felnövekvő nemzedéket, a gyermekeket megfelelően tudjuk nevelni, ezekre a problémákra válaszokat kapjunk ezzel segítve mindenkit, akik igényt tartanak rá.
Március 26-án rendezték meg az első magyarországi gyermeknevelési konferenciát, melynek címe: Gyermeknevelés Bibliai Alapokon volt. A vendég előadók Colin és Nancy Cambell Amerikából érkezett közénk. Mintegy 20-25 család jött el, hogy meghallgassák a gyakorlati tanácsokat, tapasztalatokat a gyermeknevelésről. És miért éppen ők? Nancyék 9 gyermeket neveltek fel, és 39 unokájuk van jelenleg.
Ha azt halljuk, hogy valakinek 3-nál több gyermeke van, egyből előítéletekkel találkozunk, mint pl. "Minek szül erre a világra?" "Felelőtlen!" "Fel is kellene nevelni őket!" –és még sorolhatnánk.
Amit egyből láttam Nancyék arcán, az a boldogság volt. Nem voltak lestrapáltak, életuntnak. Úgy tudtak beszélni a gyermekekről, mint Isten ajándékairól, akikre vigyázni kell. Előadásaikban többször is rávilágítottak erre, és arra, hogyan lehet felnevelni ennyi gyermeket a nélkül, hogy tönkremennénk bele. A titok egyedül Istenben van. Isten nélkül ez lehetetlen küldetés. A bibliából pontos utasítást kaphatunk a gyermekneveléssel kapcsolatban is, és Isten az, aki türelmet, szeretetet, bölcsességet tud adni a különböző életszakaszokban jelentkező problémák megoldásában. A keresztény értékek, amiket át tudunk adni gyermekeinknek olyan értékek, amik a társadalomban és a családban is pozitív hatást eredményeznek, ha megtartjuk őket. Ezért is szorgalmazták a közoktatásban is a hit– és erkölcstan bevezetését is. A naponkénti bibliaolvasás képes átformálni a rossz kapcsolatokat, minden napra útmutatást ad nemcsak a gyermeknevelésben, hanem mindennapos gondjainkban.
A család szerepe nagyon fontos a gyermekek nevelésében. A szeretet teljes környezet, biztonságot nyújt gyermekeinknek. A család, akit Isten áldása kísér, segíti a gyermekeket a jó úton maradásra. Ha a gyermekek is megismerik és elfogadják Jézus Krisztust életük urává, nekünk is sokkal könnyebb lesz a gyermeknevelés. Az imádság, bibliaolvasás, a keresztény értékek megtanulása és megtartása, az Isten segítségével és Isten szerinti gyermeknevelés mindenki számára elérhető, aki e mellett dönt."

Somlyai Anikó, Békés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése